It ends with us

watercolor-star-10-1watercolor-star-10-1watercolor-star-10-1watercolor-star-10-1watercolor-star-10-1

Ίσως το πιο διαπεραστικό και συγκινητικό βιβλίο που διάβασα τη χρονιά που διανύουμε. Σίγουρα και η ‘’Κουρδιστή πριγκίπισσα’’ με διέλυσε συναισθηματικά αλλά είχα λάβει συνεχείς προειδοποιήσεις και εμπιστευόμουν την πένα της Cassandra Clare. Ας τα πάρουμε από την αρχή! Ξεκίνησα προκατειλημμένη το πασίγνωστο μυθιστόρημα της Colleen Hoover γιατί είχα απογοητευτεί οικτρά από την πρώτη μου επαφή μαζί της, με το ‘’Ugly Love’’. Δεν ήταν τόσο κακογραμμένο όσο τα βιβλία της Anna Todd, απλά δεν ενέκρινα τις αντιδράσεις της Τέητ γιατί let’s be honest ήταν τρελό θύμα. Και στην κριτική τότε στο goodreads έδωσα πολύ tough love. Αποφάσισα να δώσω μία δεύτερη (τελευταία!) ευκαιρία με το ‘’It ends with us’’ κι ευτυχώς που το ετόλμησα. Είχα την εσφαλμένη εντύπωση ότι θα διάβαζα άλλη μία σχηματική πλοκή, όχι ένα κοντρολαρισμένο δράμα χαρακτήρων. Δεν περίμενα κάτι τόσο βαθύ κι ανθρώπινο. Σαν να είναι πόνημα άλλης συγγραφέως.

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Λίλυ που γνωρίζει έναν νευροχειρουργό και σιγά σιγά αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται σε μία δυσλειτουργική σχέση. Θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα-την κακοποίηση- αλλά το προσεγγίζει με την ωριμότητα και την λεπτότητα που αρμόζει. Σε αρκετά σημεία ήταν πολύ βαρύ κι αποπνικτικό που έπρεπε να οπλιστώ με  θάρρος για να συνεχίσω την ανάγνωση. Οι περιγραφές είναι ρεαλιστικές αλλά δεν αποσκοπούσε στο να σοκάρει, τουναντίον ένιωθα πως ήθελε να προειδοποιήσει/προβληματίσει κοπέλες που ίσως ζουν κάτι αντίστοιχο χωρίς να κηρύττει.

“Cycles exist because they are excruciating to break. It takes an astronomical amount of pain and courage to disrupt a familiar pattern. Sometimes it seems easier to just keep running in the same familiar
circles, rather than facing the fear of jumping and possibly not landing on your feet.’’

Γενικά διεισδύει βαθιά στον ψυχισμό της ηρωίδος προωθώντας έτσι το συναισθηματικό δέσιμο. Το πως μετρούσε τα δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη ζωή της από το καλύτερο στο χειρότερο. Τα δευτερόλεπτα που γκρέμισαν την εικόνα του συντρόφου της.  Μέσω γραμμάτων γίνεται και αναδρομή στο παρελθόν για να εμβαθύνουμε στην ψυχοσύνθεσή της. Το γεγονός ότι είναι βιωματική ιστορία δίνει ακόμη περισσότερη βαρύτητα και αξία, όπως συμβαίνει και στις ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες. Οπωσδήποτε να διαβάσετε το σημείωμα της συγγραφέως στο τέλος του βιβλίου. Οι χαρακτήρες σχεδόν συνθλίβονται από το βαρύ ψυχολογικό φορτίο τους.  Ένιωσα την καρδιά μου να ραγίζει και ευχόμουν με όλη μου τη δύναμη να υπάρχει ένας λυτρωτικός επίλογος για να επανενωθούν όλα τα διασκορπισμένα κομμάτια. Το συστήνω ανεπιφύλακτα, απλά σας συμβουλεύω να εφοδιαστείτε με ένα πακέτο zewasoft. Toυλάχιστον! Θα κλείσω αισιόδοξα με τα πιο τρυφερά λόγια του βιβλίου:

“In the future… if by some miracle you ever find yourself in the position to fall in love again… fall in love with me.”

 

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “It ends with us

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s