The Nope Book Tag🙅

Πρόσφατα είχα εκφράσει τη δυσαρέσκειά μου με τα ‘’Βιβλία προς αποφυγήν’’ και θέλω να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο, να μοιραστώ την εναπομένουσα αρνητική ενέργεια γιατί τον επόμενο μήνα απαγορεύονται ρητά οι non-positive σκέψεις αφού είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου.
So if you really love Christmas, come on and let it snow…

1. Ο επίλογος ενός βιβλίου που σε εξόργισε και δεν μπορείς να τον δεχτείς.

Ασυζητητί το ‘’Αfter’’ της Αnna Todd.

Παρόλο που έχει μεσολαβήσει ένας χρόνος εξοργίζομαι ακόμη με την αντίδραση του Hard-ΙΝ! Ένιωθα τέτοια αδικία που ξεκίνησα κατευθείαν το δεύτερο βιβλίο για να γαληνέψω λίγο. Eάν δεν υπήρχε αυτό το cliffhanger θα είχα παρατήσει τη σειρά. Όσο και να μισώ το φινάλε ευελπιστώ να το συμπεριλάβουν στην ταινία γιατί θα γυρίσουν πολλά κεφάλια.

2. Ένας κεντρικός χαρακτήρας που αντιπαθείς.

Χμ! Δεν μπορώ να επιλέξω γιατί είναι αρκετές οι υποψήφιες. Αμφιταλαντεύομαι κυρίως ανάμεσα στην Ever από τη σειρά ‘’Ιmmortals’’ και την σαμπανιζάτη Tally από τo ‘’Uglies’’. Mπα νίκησε η δεύτερη. Cheers Tally!

3. Ένα ζευγάρι που δεν ship-άρεις.

Το πιο απωθητικό ζευγάρι είναι η Alina Starkov με τον Mal Oretsev από την τριλογία ‘’Grisha’’. Bρε Alina πως είναι δυνατόν να αγνοείς τις άλλες δύο καλύτερες επιλογές (Darkling-Nikolai); Άσπρισα από το κακό μου με τις σαχλινιές σου!

4.Ένα plot twist που δεν το περίμενες και το μίσησες.

Επιστροφή στην ερώτηση uno!

5. Ένα είδος βιβλίου που δεν θα διάβαζες ποτέ των ποτών.

Αθλητικής φύσεως.

6. Ένα προτεινόμενο βιβλίο που αρνείσαι πεισματικά να πιάσεις.

Η αδελφή μου εδώ και έναν χρόνο επιμένει να διαβάσω το ‘’Άνθρωποι και ποντίκια’’ του Steinbeck. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα της αλλά εγώ ακόμη αρνούμαι. Σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι θα είναι κακό αλλά δεν με τραβάει η πλοκή. Φοβάμαι κιόλας ότι θα ψυχοπλακωθώ. Εκείνη αντίστοιχα όλο αναβάλει να διαβάσει την ‘’Επιλογή’’ της Kiera Cass. Δεν θα τα παρατήσω όμως, κάποια στιγμή θα την πείσω.

7. Ένα κλισέ που σε απογοητεύει.

Οι γυναίκες που δεν ξέρουν να λένε ΟΧΙ!

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ η πρωταγωνίστρια να είναι αντιδραστική αλλά να μπορεί έστω να εκφέρει την άποψή της όταν είναι διαφορετική. Να διεκδικεί αυτά που νιώθει.

8. Ένα βιβλίο που δεν θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει.

Το ‘’After You’’ της Jojo Moyes. Δεν το μίσησα αλλά θα ήθελα να τελειώσει η ιστορία στο πρώτο βιβλίο. Θα το διάβαζα ακόμη πιο ευχάριστα εάν ήταν νέοι χαρακτήρες.

9. Ένας θάνατος που ακόμη σε στοιχειώνει.

Δεν θέλω να κάνω spoiler αλλά μπορώ να δηλώσω πως η ‘’Κουρδιστή πριγκίπισσα’ με τσάκισε συναισθηματικά. Παρόλο που με είχε προειδοποιήσει σχεδόν όλη η κοινότητα του goodreads.

10. Ένας συγγραφέας που είχες κακή εμπειρία και δεν θέλεις να τολμήσεις την ανάγνωση άλλου βιβλίου του.

Umberto Eco!ΝΟPE NOPE NOPE! Ξεκίνησα πριν χρόνια να διαβάζω το ‘’Το Κοιμητήριο της Πράγας’’ αλλά με απώθησε τόσο ο τρόπος γραφής που το επέστρεψα στη βιβλιοθήκη. Σίγουρα δεν μπορώ να κρίνω έναν συγγραφέα από ένα βιβλίο αλλά με ξένισε πολύ το ειρωνικό υφάκι.

9 σκέψεις σχετικά με το “The Nope Book Tag🙅

Σχολιάστε