Γουίντερ

Μία φορά κι έναν καιρό μία σεληνιασμένη αναγνώστρια αυτοπροσκαλέστηκε στο γάμο της Λεβάνα για να σιγουρευτεί πως δεν θα τελεστεί ποτέ!

Το τελευταίο μέρος της ‘’Τετραλογίας της Σελήνης’’ ξεπέρασε και τις πιο τρελές προσδοκίες μου. Ήδη από τα μέσα του βιβλίου βροντοφώναζα τη βαθμολογία (5 ολόλαμπρα αστέρια) αλλά παράλληλα ήταν έκδηλη η μελαγχολία μου επειδή έφτανε στο τέλος αυτό το αναγνωστικό ταξίδι. Οραματίζομαι ήδη τη στιγμή που θα ξαναδιαβάσω όλη τη σειρά. Αν και φοβόμουν τον όγκο του βιβλίου (1095 σελίδες) δεν υπήρξαν σημάδια κόπωσης. Επιπλέον εάν τολμήσει να μπει κλέφτης θα του το εκτοξεύσω το τούβλο! Πιστεύω ακράδαντα πως θα μπορούσε να έχει λιγότερα κεφάλαια αλλά η Marissa Meyer δεν ήθελε να αδικήσει καμία ηρωίδα, σαν να εκτελούσε το καθήκον της fairy godmother…

Στο τέταρτο μυθιστόρημα εστιάζουμε σε άλλη παραμυθένια ύπαρξη, τη Γουίντερ που μας είχε συστηθεί στο προηγούμενο βιβλίο (Κρες). Μία εναλλακτική Χιονάτη που καπελώνει την υπερβολικά καλούλα Χιονάτη του πατροπαράδοτου παραμυθιού. Η δράση εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο στον πλανήτη Λούνα. Κάθε κεφάλαιο ήταν τόσο περιπετειώδες και ολοκληρωμένο σαν να παρακολουθούσα 45λεπτο επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Όταν τελείωνα την κάθε ανάγνωση έπεφταν κυριολεκτικά οι τίτλοι τέλους. Θα επαινέσω για τελευταία φορά την καλπάζουσα φαντασία της Marissa Meyer και την χαρισματική της πένα. Στήνει τις κατάλληλες συνθήκες για να αγαπήσουμε όλες τις ηρωίδες και να ερωτευτούμε μαζί τους. Αν και την καρδιά μου έκλεψε ολοκληρωτικά η Κρες. Νοερή υπενθύμιση να αλλάξω τη βαθμολογία στο προηγούμενο βιβλίο. Στα τελευταία κεφάλαια είχα συγκινηθεί πάρα πολύ γιατί το happy end ήταν όσο παραμυθένιο και μελένιο έπρεπε.

Έχοντας σχηματίσει μία ολοκληρωμένη εικόνα μπορώ να παραδεχτώ πως το αγαπημένο μου ζευγάρι είναι ο κυβερνήτης της καρδιάς μας (Θορν) και η γλυκύτατη Κρες.

Έλιωσα από τη γλυκύτητα στο κεφάλαιο 71 που το τσάκισα, το ξανατσάκισα. Ίσως η καλύτερη ρομαντική στιγμή όλων των βιβλίων. Για τη δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται η Σίντερ και ο Κάιτο με τη Γουίντερ και τον Γιάκιν. Dear Santa, θα ήθελα να μεταφερθούν όλα τα βιβλία στην τηλεόραση και κατά προτίμηση στο Netflix ώστε να αφιερώσω ένα πουσουκού. Με αυτό τον τρόπο θα αναπληρωθεί το κενό που μας άφησε το ‘’Οnce Upon A Time’’. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τις συναναγνώστριες που διαβάσαμε ακόμη κι ένα βιβλίο από την τετραλογία γιατί δεν θα ξεχάσω τον αστείρευτο ενθουσιασμό και τους πιπεράτους σχολιασμούς. Την συστήνω ανεπιφύλακτα τη σειρά σε όσους αγαπούν τη φαντασία, όσους θέλουν να μαγευτούν.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς διαβάσαμε τα καλύτερα!

9 σκέψεις σχετικά με το “Γουίντερ

Σχολιάστε