Θρύλος

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς ανήκει στα πολυαναμενόμενα αναγνώσματα του χειμώνα, όλοι ενθυμούμαστε το μεγάλο hype που είχε προκαλέσει το πρώτο βιβλίο (Κάραβαλ). Αυτή τη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο η αδελφή της Σκάρλετ, η Τέλα που δεσμεύεται να κερδίσει το παιχνίδι για να ανακαλύψει την ταυτότητα του Λέτζεντ. Όμως η συμμετοχή της στο θρυλικό παιχνίδι ίσως την οδηγήσει να χάσει όλα όσα αγαπάει, ακόμη και την ίδια την καρδιά της. Θα μπορέσει να κερδίσει το Κάραβαλ χωρίς να αφήσει απροστάτευτη την καρδιά της;

65a6265522d4a266a3f18179835552d4

Όπως και στο προηγούμενο μυθιστόρημα η Stephanie Garber μας προσκαλεί να βυθιστούμε σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο φαντασίας και πραγματικότητας όπου μαθαίνουμε μυστικά θυσιάζοντας αγαπημένες αναμνήσεις και δίνοντας επικίνδυνες υποσχέσεις. Aυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη Βαλέντα-την πατρίδα των Μοιρών- για να παρακολουθήσουμε τα αλικά αστέρια να στάζουν σαν κόκκοι άμμου σχηματίζοντας κλεψύδρα, μετρώντας αντίστροφα μέχρι τη λήξη του Κάραβαλ. Εξετάζουμε προσεκτικά κάθε στοιχείο σε βαθμό που εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με την Τέλα και είμαστε καχύποπτοι με κάθε χαρακτήρα, είτε νέο είτε παλιό.

7fc8099e5475f03d611319b19dd2aaa9

Εάν συγκρίνουμε τα δύο βιβλία θαρρώ πως το δεύτερο είναι πιο ευκολοδιάβαστο και καλογραμμένο. Η αγωνία κορυφώνεται πιο γρήγορα, ήδη από την πρώτη νύχτα του Κάραβαλ. Διαβάζεται απνευστί χάρη στον χωρισμό των μικρών κεφαλαίων και των ενοτήτων. Η Τέλα εξιλεώθηκε στα μάτια μου και με κέρδισε σαν κεντρική πρωταγωνίστρια χάρη στη δυναμικότητα που εμπνέει. Δεν αφήνει τη ‘’Μοίρα’’ να υπαγορεύει το μέλλον της παρόλο που θέλει να ανακατέψει την τράπουλα του πεπρωμένου. Ο νέος χαρακτήρας που με ιντρίγκαρε ήταν ο Πρίγκιπας των Καρδιών παρόλο που αμφισβητούσα συνεχώς τα κίνητρά του. Φυσικά το ρομαντικό στοιχείο είναι έντονο για να καλπάζει η καρδιά μας ανά τακτά διαστήματα. Ο μόνος λόγος που δεν βαθμολογώ με πέντε αστέρια είναι πως οι υποψίες μου επαληθεύτηκαν όσον αφορά τον Λέτζεντ. Ίσως όφειλε να είναι πιο δυσανάγνωστη φιγούρα.  Ο ‘’Θρύλος’’ προσφέρει ένα σχεδόν-τέλος αλλά εμείς χρειαζόμαστε και το τρίτο βιβλίο γιατί μόνο εκείνοι που ελπίζουν βρίσκουν το αληθινό τέλος που τους αξίζει.

Βαθμολογία:

9 σκέψεις σχετικά με το “Θρύλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s