Κόκκινο Είδωλο

Kαλησπέρα βιβλιόφιλοι. Ο Νοέμβριος έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές έχοντας φτάσει αισίως στα 45 βιβλία. Σήμερα ήθελα να σας προτείνω το συγγραφικό ντεμπούτο της Ειρήνης Κουρουνιώτη που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Προτού μιλήσω για την πλοκή, θα ήθελα να αναφερθώ πως είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά τη συγγραφέα στο Φεστιβάλ Ζαππείου και μου μετέδωσε το πάθος της για συγγραφή. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Σύλβια Γουόκερ που φαινομενικά τα έχει όλα: είναι επιτυχημένη συγγραφέας βιογραφιών, μένει σ’ ένα μοντέρνο διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου και είναι παντρεμένη με τον έρωτα της ζωής της, τον ταλαντούχο δικηγόρο Ρόμπερτ Μάλεϊ. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική γιατί η Σύλβια κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Κρύβει ένα απειλητικό γράμμα, που ξετυλίγει το κουβάρι της καταστροφής.

Αρχικά, με ιντρίγκαρε πολύ που δεν ακολουθείται το μοτίβο της γραμμικής αφήγησης γιατί προσπαθούσα συνεχώς να καταλάβω που τέμνεται το παρόν με το παρελθόν. Αναφορικά με τους χαρακτήρες, με κέρδισαν γιατί είναι ηθικά γκρίζοι και κατά συνέπεια αποπνέουν ρεαλισμό για να ταυτιστούμε. Η συγγραφέας έχει μία υποβόσκουσα επιείκεια για όλους αλλά αναδύονται προβληματισμοί για τις ερωτικές σχέσεις του σήμερα. Mε δίχασε πολύ το ερωτικό τρίγωνο και είχα πολύ καιρό να βρεθώ σε τέτοιο δίλημμα. Αυτό που δεν προσδοκούσα από το βιβλίο και με εξέπληξε ευχάριστα ήταν το στοιχείο του μυστηρίου, ποιος ήταν ο αποστολέας των απειλητικών γραμμάτων. Χάρη στην καλοδουλεμένη γραφή της αποπροσανατολίστηκα και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να είμαι πιο υποψιασμένη στο επόμενο μυθιστόρημα. Το μόνο μελανό σημείο είναι οι σκληροί χαρακτηρισμοί σε ορισμένους διαλόγους που με πετούσαν έξω από την ιστορία.

Συνοψίζοντας, η Ειρήνη Κουρουνιώτη παραδίδει ένα φλογερό αισθηματικό μυθιστόρημα που μας προτρέπει να αντικρίσουμε το είδωλό μας και να το αποδεχτούμε με ότι χρώμα κι αν είναι βαμμένο.

2 σκέψεις σχετικά με το “Κόκκινο Είδωλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s