Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός

Καλό μήνα βιβλιόφιλοι! Απ’ όταν η Μαρία Γεωργοπούλου συστήθηκε ως συγγραφέας ακολουθώ με ενδιαφέρον τα σταθερά βήματά της στον λογοτεχνικό κόσμο. Το πρόσφατο πόνημά της τιτλοφορείται ‘’H πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός’’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, στο πλαίσιο της σειράς ‘’Σκοτεινές πόλεις’’. Κεντρική ηρωίδα η Σοφία που προσπαθεί να ξεπεράσει το επώδυνο διαζύγιό της κάνοντας επανεκκίνηση στη ζωή της. Μία αγγελία εύρεσης εργασίας την οδηγεί σε μία νέα πόλη, ως διαχειρίστρια στην πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός. Σταδιακά, γνωρίζει τους λιγοστούς ενοίκους, οι οποίοι της αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες. Όλες αποκαλύπτουν εγκλήματα, ακόμα και αποτρόπαιες πράξεις. Η ατμόσφαιρα βαραίνει, και η Σοφία δεν έχει ανέβει ακόμα στον πέμπτο όροφο. Εκεί όπου την περιμένουν εκπλήξεις. Πίσω από μία πόρτα την οποία δεν πρέπει να ανοίξει.

Κοινός παρονομαστής των βιβλίων της είναι οι ηρωίδες που αντιπαλεύει μέσα τους ο δυναμισμός με την ευαισθησία. Το όνομα της συγγραφέως είναι συνυφασμένο με τις ιστορίες φαντασίας/ τρόμου, επομένως οι περιγραφές είναι ανατριχιαστικές και πλανάται το μυστήριο πάνω από την πολυκατοικία μέχρι την τελευταία σελίδα. Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλη τη βιβλιογραφία της, οφείλω να ομολογήσω πως είναι φανερή η εξέλιξη της γραφής και η ματιά της πιο διεισδυτική από ποτέ. Παρόλο που το βιβλίο είναι μικρό σε όγκο, είναι πλούσιο σε συναισθήματα αποδεικνύοντας πως η ποιότητα μπορεί να κερδίσει την ποσότητα. Η ομοιότητα με ‘’Το μακρύ σοκάκι’’ του Γιώργου Γιώτσα από τη σειρά “Σκοτεινές πόλεις’’ είναι τα κοινωνικά μηνύματα που θίγονται μόλις ο αναγνώστης αποδιώξει το πέπλο του τρόμου. Όμως εάν το καλοσκεφτούμε ο τρόμος μας αναγκάζει να αντικρίσουμε τους ενδότερους φόβους μας, την ενδότερη αλήθεια. Προσωπικά συγκινήθηκα βαθύτατα με την τελική έκβαση της ιστορίας και δύσκολα θα ξεχάσω τους ενοίκους της πολυκατοικίας.
Ολοκληρώνοντας, θέλω να αναφέρω πως η Μαρία δεν γράφει για να αποκτήσει αναγνωστικό κοινό, η Μαρία γράφει για να εξωτερικεύσει την εσωτερική ανάγκη της.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός

  1. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    Reblogged στις Μαρία Α. Γεωργοπούλου και σχολίασε
    Πολύ όμορφα λόγια από ένα αγαπημένο blog για το τρίτο μου βιβλίο «Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως! Ευχαριστώ πάρα πολύ!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s