Το τίμημα είναι ο χρόνος

Με τον Κωνσταντίνο Κορμπάκη είχαμε γνωριστεί καταμεσής του θέρους στον πάγκο των εκδόσεων Πηγή και είχαμε μιλήσει για το βιβλίο του που το παρουσίαζε με συγκρατημένο πάθος. Ήρθε το κατάλληλο timing με χιόνια (μήνα Μάρτη!) για να ξεκινήσω το συγγραφικό ντεμπούτο του. Ακολουθούμε την Ιόλη, µία µάγισσα του νερού και τον Ωρίωνα που χειρίζεται το στοιχείο της φωτιάς. Ενώνουν τις δυνάμεις του όταν λαµβάνουν ένα κοινό γράμμα για να αναλάβουν την πρώτη τους αποστολή από το Συµβούλιο των Μάγων ώστε να εµποδίσουν τις Τρίδυµες σκοτεινές μάγισσες από την υλοποίηση των ιδιοτελών τους σχεδίων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα φαντασίας με την αφήγηση να ρέει αβίαστα γιατί έχει επιτευχθεί η τέλεια ισορροπία μεταξύ των περιγραφών και του διαλογικού μέρους. Μη σας τρομάζει το μέγεθος όπως εμένα γιατί δεν κάνει έκπτωση στη δράση και οι σκηνές μάχης είναι άψογα ενορχηστρωμένες ώστε να μεταφέρεσαι ακριβώς στη στιγμή που εκτοξεύονται οι σφαίρες φωτιάς ή ορθώνονται οι πίδακες νερού. Προσωπικά ανατρίχιασα με τις περιγραφές στο κεφάλαιο ‘’Η μάχη των δύο θρύλων’’ και ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα και περισσότερα. Eίναι ολοφάνερο πως ο συγγραφέας έχει ασχοληθεί λεπτομερώς για να μην υπάρχει κάποια ανακρίβεια ή επιπολαιότητα. Γνωρίζοντας τα ενδιαφέροντά του, θεωρώ πως τον βοηθάει πολύ η ταυτότητα του gamer γιατί ξέρει πως να στήνει τη σκηνή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ως προς τους χαρακτήρες, η Ιόλη και ο Ωρίωνας έχουν διηγηματικό ενδιαφέρον μαζί αλλά και χώρια αφού δανείζονται χαρακτηριστικά των στοιχείων τους, η Ιόλη είναι ήρεμη δύναμη ενώ ο Ωρίωνας είναι θερμοκέφαλος. Υπάρχει μία υποβόσκουσα συμπάθεια προς τη μάγισσα του νερού. Όλοι οι χαρακτήρες επιτελούν έναν σκοπό αλλά αυτός που λάτρεψα πιο πολύ απ’ όλους είναι ο Χοντ γιατί ο συγγραφέας ιχνηλατεί έναν ιδιαίτερο villain με αληθοφανή κίνητρα για να χτίσει την ‘’αυτοκρατορία’’ του. Πέρα από τα κοινωνικά ζητήματα που εγείρει (ενδοοικογενειακή βία), εξετάζει πόσο αμείλικτος είναι ο χρόνος αποδεικνύοντας τη δημοκρατική θέση του ακόμη και σε όσους έχουν μαγικές ικανότητες. Ανυπομονώ να διαβάσω τις επόμενες αποστολές των λευκών μάγων έναντι του σκότους διότι έχει ένα μεγαλόπνοο όραμα για τους λάτρεις της φαντασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s