Τριάδα

Με ενθουσιασμό ξεκίνησα την ‘’Τριάδα’’ του Βαγγέλη Ιωσηφίδη, το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας ‘’Η Γη των Αμόλυντων’’ από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής. Τρεις έφηβοι φίλοι νιώθουν παγιδευμένοι στην τελματωμένη ζωή του χωριού τους, που μαστίζεται από μια μυστήρια και θανατηφόρα αρρώστια. Οι ζωές τους θα αλλάξουν ριζικά, όμως, όταν μια μάγισσα επισκεφτεί το χωριό. Οι τρεις φίλοι, μαγεμένοι από τις ικανότητες της, αποφασίζουν να την ακολουθήσουν στον άγνωστο έξω κόσμο, μακριά από όσα ήξεραν, σε μια γη γεμάτη θαύματα. Μια γη όπου κυριαρχεί η μαγεία, η περιπέτεια και ο κίνδυνος, όμοιος με τον όποιον δεν έχουν ξαναδεί.

Ας ξεκινήσω με την αναφορά στους μοναδικούς χαρακτήρες που έχει πλάσει, στην τριάδα (Κάυλ-Λίβυ-Ντάρον) που προσπαθούν όλοι να ανακαλύψουν τις ικανότητές του και να βρουν τη θέση τους στη γη των αμόλυντων. Προσωπικά μου θύμισαν μία άλλη αγαπημένη μου τριάδα (Ααζίν-Αστέριος-Σπανός) από τη σειρά ‘’Ο θησαυρός της Δαμασκού’’ της Δανάη Ιμπραχήμ. Παρόλο που η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη, είχα απευθείας σύνδεση με τις σκέψεις των ηρώων και ταυτιζόμουν άλλοτε με την ηρεμία του Κάυλ άλλοτε με τη θερμοκεφαλιά της Λίβυ, ειδικά στα κεφάλαια της μαθητείας τους δίπλα στη μάγισσα που είναι τα αγαπημένα μου.

Μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως η μαγεία έχει πρωτεύοντα ρόλο σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου με περιγραφές γλαφυρές και άκρως κινηματογραφικές που οφείλεται στο γεγονός πως είναι gamer. Κάθε κεφάλαιο είναι οργανωμένο σαν quest και κυριολεκτικά έβλεπα μπροστά μου να ανεβαίνουν τα xp της τριάδας. Στα μυθιστορήματα φαντασίας πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρχουν αφέλειες στην κοσμoπλασία, στην προκείμενη περίπτωση ο συγγραφέας έχει αφοσιωθεί τόσο στο worldbuilding που δεν μπορείς να βρεις αρνητικό. Με εξέπληξε σε πολλά σημεία με την καλπάζουσα φαντασία του, όσον αφορά το σύστημα μαγείας που είναι άριστα δουλεμένο αλλά και τα πλάσματα που ’’επικαλέστηκε’’ (Ίρου ελπίζω να είσαι αληθινό και να έρθεις κοντά μου). Το μόνο που θα ήθελα ήταν ένα cliffhanger για να είναι πιο δραματικός ο επίλογος αλλά αυτό δεν επηρέασε την αναγνωστική τέρψη μου. Ανυπομονώ να συνεχίσω το ταξίδι μου στη Γη των Αμόλυντων και να μυηθώ ακόμη περισσότερο στη μαγεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s