Το Αίμα των Βασιλείων

Ο Μαγικός Οκτώβριος συνεχίζεται με νέο βιβλίο φαντασίας «Το Αίμα των Βασιλείων» του Άγγελου Αναγνωστόπουλου, το δεύτερο της σειράς «Η Λάεεν και το μεγαλείο της». Ο πόλεμος στη Λάεεναρ ανάμεσα στον Φάλαμερ και τον Φίομερ μαίνεται, ενώ οι λαοί εξακολουθούν να ματώνουν για τους θεϊκούς ηγέτες τους. Μακριά απ’ τη δίνη της μάχης, σ’ έναν ξένο τόπο, η Τελάνιεν θα αναγκαστεί ν’ αφήσει πίσω την πατρίδα της και να πάρει τον δρόμο της εξορίας. Όσο θα ταξιδεύει, τα λάβαρα του πολέμου θα την πλησιάζουν, προκαλώντας την να πάρει θέση σε μία διαμάχη που η ίδια θέλει να αποφύγει. Θα μπορέσει, όμως, να φτάσει στον προορισμό της χωρίς να γίνει αυτό που απεχθάνεται;

Αρχικά το δεύτερο βιβλίο δεν προϋποθέτει την ανάγνωση του πρώτου μέρος «Το έπος της Λάεεναρ», επομένως μπορείτε να ξεκινήσετε άφοβα από το τωρινό πόνημα. Παρόλο που έχουμε τριτοπρόσωπη αφήγηση, επικεντρωνόμαστε στην περιπέτεια της Τελάνιεν που κέρδισε εξαρχής τη συμπάθειά μου με την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό της. Ταυτόχρονα ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει πολύπλοκους «villains» που ήθελα να τους συναντώ σε κάθε κεφάλαιο τόσο για τις λεκτικές αναμετρήσεις όσο και τις κανονικές μάχες. Ως προς τις περιγραφές των μαχών-είτε με στοιχεία μαγείας είτε όχι- ήταν παραστατικές και σίγουρα οφείλονται στην γκεϊμίστικη εμπειρία. Η δράση κορυφώνεται στο δεύτερο μισό του βιβλίου, με αγαπημένα τα κεφάλαια της «Ραζάλιαρ» και της «Παγωμένης Θάλασσας» που η Τελάνιεν έχει αποφασίσει να αδράξει το πεπρωμένο της.

Πολύ ωραία προσθήκη τα σχέδια που έχει φιλοτεχνήσει η Αθηνά Παπαδοπούλου που τα συναντούμε στο τέλος κάθε κεφαλαίου, χάρηκα που σε αρκετές περιπτώσεις η φαντασία μου συνέπεσε με τη δική της. Το μόνο που με ξένισε ήταν η επιλογή κάποιων ονομάτων γιατί δεν ήταν εύηχα ώστε να μου εντυπωθούν στο νου αλλά αυτό δεν αφαίρεσε πόντους από την αναγνωστική απόλαυση. Συνοψίζοντας, ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος υπογράφει ένα μυθιστόρημα επικής φαντασίας με επιρροές από τον Τόλκιν και είμαι βέβαιη πως μας επιφυλάσσει ακόμη περισσότερη μαγεία στο τρίτο μέρος.

«Έπρεπε να ξέρεις μέχρι τώρα ότι χρειάζεται να θυσιάσεις πράγματα προκειμένου να πετύχεις αυτό που θέλεις. Η αθωότητα είναι το πρώτο που χάνουμε».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s