Ο πιο αιματοβαμμένος κύκλος για τον Daredevil

Οι θεατές καλούμαστε να εκδικάσουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά την υπόθεση του Daredevil. Ανήκω στα άτομα που από την αρχή στήριζαν τον τηλεοπτικό Daredevil θέλοντας διακαώς να σβήσουν από τη μνήμη τους την κινηματογραφική βερσιόν με τον Ben Affleck (yeap προτού γίνει Batman). Ο Charlie Cox– που μας συστήθηκε στο ‘’Stardust’’- αποτελεί την ιδανική ενσάρκωση και στον τωρινό κύκλο εμβαθύνει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του μασκοφόρου τιμωρού. To γεγονός ότι έχασε την όραση του μικρός δεν στέκεται εμπόδιο στο να γίνει σύμβολο του φόβου και του νόμου. Ήχοι, μυρωδιές, δονήσεις συνθέτουν ένα είδος ιμπρεσιονιστικού πίνακα. Στα πρώτα επεισόδια της 3ης σεζόν τον Matt τον διακατέχει μία ηττοπάθεια αλλά όσο κυλούν τα επεισόδια ξαναβρίσκει τη δυναμική του. Εκπροσωπεί το νόμο με τον δικό του τρόπο, αν και παλεύει με τον δαίμονα που δημιούργησε ο ίδιος!

Daredevil

Ο τρίτος κύκλος σηματοδοτεί την επιστροφή του Vincent D’Onofrio ως Kingpin. Όπως πάντα επιβλητικός και ανατριχιαστικός στον απαιτητικό ρόλο. Mαζί με τον Kilgrave είναι οι αγαπημένοι μου villains από το Mαρβελικό σύμπαν. Σ’ αυτόν τον κύκλο εμφανίζεται ένας νέος villain με ασύλληπτη ευστοχία και ένα στοιχειωμένο παρελθόν που ζωντανεύει τον χειρότερο εφιάλτη του Daredevil. Ευχάριστη έκπληξη ο Wilson Bethel σε κόντρα ρόλο, ο γνωστός Wade Kinsella από το ‘’Hart of Dixie’’. Φυσικά θα εξυμνήσω τις ρεαλιστικότατες σκηνές μάχης. Η χορογραφημένη μάχη σώμα με σώμα στο 4ο επεισόδιο είναι εφάμιλλη με την τελευταία σκηνή στο 2ο επεισόδιο του 1ου κύκλου. Γενικά όσον αφορά τις σειρές μόνο στο ‘’Marvel’s Daredevil’’ & στο ‘’Banshee’’ έχω χορτάσει δράση και κλωτσομπουνίδι.

Εν αντιθέσει με τις Μαρβελοταινίες απλώνεται ένα σκοτεινό πέπλο σε κάθε στενό και κατά συνέπεια σε κάθε επεισόδιο. Το κατανοώ πλήρως πως πρέπει να υπάρχει υποβλητική ατμόσφαιρα αλλά σε ορισμένα σημεία δεν ξεχώριζα εκφράσεις προσώπου και ίσως επιβάλλεται μία επίσκεψη στον οφθαλμίατρο για τη μυωπία. O συγκεκριμένος κύκλος είναι ο πιο αιματοβαμμένος και ανατρεπτικός, αν και ο δεύτερος παραμένει ο αγαπημένος μου με την Elektra. Ποντάρει εύστοχα στο καλό χτίσιμο των χαρακτήρων, στις καλοστημένες συμπλοκές και σεναριακές υποπλοκές αλλά και στην αφηγηματική πειθαρχία. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα για binge-watching.
Ένσταση; Kαμία!

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο πιο αιματοβαμμένος κύκλος για τον Daredevil

  1. Ο/Η Χριστόφορος Λέκκας λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα. Η σειρά ξεκίνησε ιδανικά μέχρι την μέση, από εκεί και μετά το έχασε λίγο αλλά γενικά ήταν καλή σεζόν. Την δεύτερη πάντως δεν την ξεπερνά καμία και απορώ με πολύ κόσμο που δεν του πολυάρεσε.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε