Σύγκρουση

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Θεοί και Δαίμονες» το προμηθεύτηκα στο ΦantastiCon από τα χέρια της ίδιας της συγγραφέως και φίλης. Το γεγονός ότι μας συνδέει φιλία με τη Μαρία Βρυσανάκη δεν θα επηρεάσει την κριτική μου γιατί και η ίδια έχει ζητήσει να είμαι brutally honest.

Η Μαρία μας εισάγει έξυπνα στον κόσμο της με τον πρόλογο όπου μας περιγράφει συνοπτικά τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου. Με βοήθησε πολύ να κατατοπιστώ αφού δεν είχα προλάβει να κάνω re-read λόγω άλλων συναναγνώσεων. Συνεχίζει δυναμικά με τη δίκη του Ρόναλντ αποφεύγοντας περιττές παρλάτες. Ήδη από τα πρώτα κεφάλαια είναι εμφανές πως έχει βελτιωθεί η γραφή θυμίζοντας όλο και περισσότερο- το συγγραφικό της πρότυπο-τη Richelle Mead. Χαίρομαι απίστευτα που πολλές σελίδες είναι αφιερωμένες στον Γκέιλ όπως και στο prequel, την ‘’Αιώνια Μάχη’’. Η χημεία του με τη Μέγκαν είναι πιο εκρηκτική από ποτέ. Αν και στο πρώτο βιβλίο με ξένιζαν κάποιες αντιδράσεις της, πλέον την συμπαθώ και διασκεδάζω με τη θερμοκεφαλιά της (καλώς την ταύτιση!). Βέβαια εγκρίνω κι άλλο ένα ειδύλλιο, παρόλο που ήταν ‘’περιορισμένο’’.



Όπως ήταν αναμενόμενο η δράση είναι καταιγιστική, δη στα τελευταία κεφάλαια. Το βιβλίο είναι πράγματι ευκολοδιάβαστο κι ανήκει στην κατηγορία των page turner. Σε αυτό συμβάλλει η χρήση διαλόγων που βοηθάει να γίνει πιο ρευστή η αφήγηση. Συγκινήθηκα αρκετά προς το τέλος του μυθιστορήματος και δέθηκα πραγματικά με τους ήρωες. Πόνεσα μαζί τους, πόνεσα για χάρη τους. Το μόνο αρνητικό είναι η αναμονή μέχρι τον άλλο Οκτώβριο για να διαβάσω το τρίτο μέρος γιατί πραγματικά αγωνιώ για την εξέλιξη. Θα πρέπει να εξαργυρώσω τη ‘’μάρκα φιλίας’’ για να μου εκμυστηρευτεί κάποια εξέλιξη.

43296406_1535524483256553_1769785525364850688_n (3)

Εάν δεν έχετε καταπιαστεί ακόμη(!) με τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων μπορείτε να ξεκινήσετε διαβάζοντας την ‘’Αιώνια Μάχη’’ που διατίθεται δ-ω-ρ-ε-ά-ν στο site.
No excuses!

7 σκέψεις σχετικά με το “Σύγκρουση

Σχολιάστε